Sponsorlu Bağlantılar

Kocaeli şehri coğrafi ve stratejik konumu, karayolları, limanları, sahip olduğu organize sanayisi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ekonomik ve turizm olarak vazgeçilmez konumdadır.
1.7 milyon nüfusa sahip Kocaeli her geçen gün ekonomik olarak ülkemize daha fazla katkı sağlamaktadır. Nüfus artış oranı %25 olan bu şehir birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmıştır.

Her mevsimde Kocaeli’de yapılacak bir aktivite bulabilirsiniz.

Güneyde Marmara denizi, Kuzeyde Karadeniz olması hasebiyle, turizmde her zaman ilk tercihler arasında yer alan Kocaeli, sıcak suları ve doğa harikası yaylaları ile yerli turizme büyük katkı sağlamaktadır. Kapsamlı Kocaeli rehberini siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Kocaeli Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin Tıklayın…

Kocaeli Müzeleri

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kocaeli, tarihi dokusunu korumaya çalışan şehirlerimizin başında geliyor. Her geçen gün kazılar sonucu bulunan eserler halka hizmete sunulan müzelerde sergilenmektedir.

17 Ağustos Deprem Müzesi Ve Dijital Gösteri Merkezi

1999 senesinde yaşanan depremi yeni nesiller aktarmak için kurulan bu müze 1740 m²’lik bir alana kurulmuştur. Sanal gerçeklik ve sunumlar ile ziyaretçilere seminerler verilmektedir.

Kocaeli Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi

2007 senesinde hizmete sunulan müze de Roma, Bizans ve Osmanlı eserleri bulunmaktadır. Müzeyi ziyaret edenler, Tarihi Tren Garı‘nıda gezmiş olacaklar.

Sponsorlu Bağlantılar

Kasr-ı Hümayun Saray Müze

İstanbul dışındaki tek Saray olma özelliğine sahip olan bu tarihi yapı, 1861-1876 senelerinde yapılmıştır. Deprem ve doğal afetler ile hasar alan saray restore edilerek 2007 senesinde müze olarak halkın hizmetine açılmıştır.

Gayret Gemi Müzesi

ABD tarafından 10 Mayıs 1946 yılında yapılan askeri gemi bir süre Amerika tarafından kullanıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne satılmıştır. 1997 yılında müzeye çevrilmiştir.

Hızır Reis Müzesi

1953 senesinde yapılan denizaltı ABD tarafından 30 sene kullanıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ne satılmıştır. 21 yıllık aktif görevinin ardından 2004 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

Osman Hamdi Bey Müzesi

1842 yılında doğan Müzeci ve Ressam Osman Hamdi Bey, kendi çizdiği projesi olan bu yalıyı Gebze-Eskihisar bölgesinde inşaa etmiştir. Yalı içinde kendi çizdiği resim sergisi bulunmaktadır.

Atatürk ve Redif Müzesi

1863 senesinde İzmit Valisi Hasan Paşa tarafından inşaa ettirilmiştir. 17 Ağustos 1999 depreminde hasar almıştır. Gerekli onarım işlemlerinden sonra müze olarak halkın hizmetine sunulmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar

Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi

1934 senesinde 8500 m²‘lik alana kurulan “Seka Kağıt Fabrikası” 2004 senesinde müzeye dönüştürülmüştür. Bilim adamları hakkında bilgi veren bu müzede, deney düzenekleri, müzeler ve seminerler verilmektedir. Genel olarak okuldaki öğrenciler ders gezileri olarak bu müzeyi sıkça ziyaret etmekteler.

Gazi Akça Koca Anı Evi

1234 senesinde doğan Koca Bey, Kandıra ve İzmit bölgesinde gerçekleştirdiği fetihler ile Osmanlı Devleti’ne büyük topraklar katmıştır. Anısını yaşatmak için kurulan Anı evinde Osmanlı dönemi, milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyet dönemine ait fotoğraflar ile makaleler bulunmaktadır. Ani Evi 2004 senesinde Seka Park‘ta hizmete açılmıştır.

Gölcük Yenihisar Gemi Müzesi

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Türk Deniz Tarihini anlatabilmek için oluşturulan bu müze 1976 senesinde hizmete açılmıştır. Müzede 11. Ve 20 y.y arası Türk Deniz Kuvvetlerine ait resimler ve makaleler yer almaktadır.

İzmit Kent Müzesi

5000 yıllık tarihe tanıklık eden İzmit, son yıllarda sanayi kenti görünümünü bir kenara bırakıp tarihi yapılarını ön plana çıkarmaya başladı. Kent müzesi sayesinde İzmit hakkında bilgisi olmayan turistlerin bu müzeye gelerek dijital ortamdaki görseller ile bilgi sahibi olunması sağlanıyor. İzmit’e gelen turistlerin ilk olarak ziyaret etmesi gereken mekanların başında “İzmit Kent Müzesi” yer almalı.

Sponsorlu Bağlantılar

Kocaeli Mevlevi Evi 

Gazi Akça Koca Anı Evi’ni ziyaret eden gezi severler aynı alanda bulunan Mevlevi Evi’ni ziyaret etmeden gitmemeliler. 2 odadan oluşan bu yapı restore edilerek ziyarete açılmıştır.

Tökeli İmre Evi

17. ve 18. Yüzyılların da yaşanan Masacaristan’daki iç savaştan kaçan Macar Kralı Tökeli İmre, Osmanlı himayesine girerek İzmit’te yaşamış ve ölmüştür. Macar kültür Bakanlığı ile imzalanan ortak anlaşmalar sonucu Tökeli İmre anısına Seka Park bölgesinde bu Müze inşaa edilmiştir.  Anı Evi savaş yıllarına ait belge ve resimler içermektedir.

Brisa Lastik Müzesi

Brisa tarafından 2013 senesinde açılışı yapılan Müze, Türkiye’de ilk ve tek lastik müzesi olma özelliğine sahip. Yenilenebilir enerji sistemi ile kendi enerji tüketiminin %20’sini karşılayabilen müze, lastiğin tarihi gelişimini ve üretim aşamalarını simülasyon şeklinde anlatmaktadir. Müze pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün 09:00-16:00 saatleri arası hizmet vermektedir.

Kocaeli Tarihi Yapıları

Kocaeli Belediyesi sanayi şehri görünümünden tarihi bir şehir görünümüne sahip olmak için son yıllarda büyük çalışmalar yapmıştır. Yapılan kazılar ve sit alanlarının oluşturulması ile tarihe verilen değer ortaya konulmuştur. Çok eski bir geçmişe sahip olan İzmit stratejik konumu itibariyle Osmanlı dönemi ve öncesinde kralların hep sahip olmak istediğinde bir konumundaydı.

İzmit Saat Kulesi

Sponsorlu Bağlantılar

İzmit’in hakim bir tepesine kurulan “Tarihi Saat Kulesi” 1902 yılında dönemin valisi “Musa Kazım Bey” tarafından II. Abdülhamit’in Devleti Osmanîye’deki 25. yıl dönümü hasabiyle inşaa ettirilmiştir. Saat kulesi İzmit’te gezilecek ilk tarihi yapı olarak listenizde yer alabilir. Saat kulesinin çevresinde kafeterya, park ve otopark gibi hizmetler verilmektedir. Zaman zaman Kocaeli halkı burada Düğün Dış Mekan çekimlerini yaptırabiliyor. Devamı için tıklayın.

Tarihi Kapanca Sokak

XIX (19.) Yüzyılda inşaa edilen tarihi evler bugün tarihinin alanı olarak korunmaktadır. Kocaeli’nin en eski evleri olarak geçen bu mahallede bir adet çeşme, bir tane sarnıç ve okul bulunmaktadır. Osmanlı döneminin sivil mimari örneklerini barındıran bu mahallede 20 ev koruma altına alınmıştır.

Gebze-Eskihisar Kalesi

Körfezin güney geçişini kontrol altına almak için Bizans İmparatorluğu tarafından Eskihisar köyünün kuzeyine hakim bir tepeye kurulan bu kale Osmanlı İmparatorluğuna liman korumasında büyük katkı sağlamıştır. Kale 1990 yılının son döneminde restore edilmiştir.

Kaiser Wilhelm Köşkü

Osmanlı’nın son dönemlerinde inşaa ettirilen tarihi köşk, Alman imparatoru Wilhelm Kaiser için Yıldız sarayında yaptırılmıştır. 1884 senesinde yapımı tamamlanan bu köşk Halısı ile ünlü olan “Hereke Halı Fabrikası” sınırları içerisine 1 haftada monte edilmiştir.  Kral Wilhelm’in bu köşkü gezileri esnasında  istirahat amaçlı kullandığı belirtilmektedir.

Pembe Köşk

1900‘lü senelerin başında inşaa edilen bu köşk, İzmit Saat Kulesi’nin 100 metre yukarısında bulunmaktadır. Üç katlı ve ahşap pencerelere sahip olan Pembe köşk İzmit valiliği tarafından onarılarak hizmete açılmıştır. Körfez manzaralı Köşk’ün içerisinde restoran ve kuaför salonu bulunmaktadır.

Demirciler Konağı

Gebze ilçesi Demirciler köyünde bulanan tarihi yapı, iç bezemeleri ve kalem işçiliği ile Osmanlı döneminden kalan eşsiz mimariye sahiptir. 1900 senesinin başında inşaa edilmiştir.

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi

Külliye Gebze ilçesinde bulunmaktadır. Mimar Sinan tarafından 1523 yılında inşaa edilen külliye Mustafa Paşa‘nın emri ile yaptırılmıştır. Külliyede cami, türbe, güneş saati, imaret, tabhane, kervansaray, şadırvan, misafirhane, medrese, tekke, semehane ve kütüphane bulunmaktadır.

Çoban Mustafa Paşa Kimdir?

Selim Sırrı Paşa Konağı

Osmanlı döneminin son yıllarında yaşamış Selim Sırrı Paşa’nın İzmit’in tarihsel gelişimi açısından yeri başkadır. 1851 Bulgaristan doğumlu Sırrı Paşa, 1888 senesinde mutasarrıf olarak İzmit’e atanmıştır. İzmit-Ankara arasındaki yolu seferberlik ilan ederek İzmit halkı ile birlikte tamamlamıştır. İzmit’in Sembolü olan yürüyüş yolundaki çınarlar Selim Paşa zamanında dikilmiştir. Sırrı Paşa’nın kendi çizimi olan konak 1892 yılında inşaa edilmiştir. Konak 2 katlı olup, süslemesinde tarihi heykel ve mimari parçalar kullanılmıştır. Müştemilat bölümünde Faransa’da üretilen özel tuğlalar kullanılmıştır. Selim Sırrı Paşa 1924 yılında vefat etmiştir.

Selim Sırrı Paşa Konağı Hakkında Bilgi

Eski Vali Konağı

İzmit Saat Kulesi’nin arkasında bulunan Tarihi yapı, 20. yüzyılın başında vali konağı ve defterdarlık olarak inşaa edilmiştir. Özel İdare İl Müdürlüğü tarafından restore edilerek, günümüzde Vilayet hizmetlerinde kullanılmaktadır.

Pertev Paşa Külliyesi

İzmit Merkez’de bulunan Külliye halk arasında “Yeni Cuma Camisi” olarak bilinmektedir. İzmit’in en eski ve en kıymetli tarihi yapılarından olan bu Külliye (1572-1579) 16. yüzyılda “Mimar Sinan” tarafından inşaa edilmiştir. Külliyede cami, medrese, hamam, kervansaray ve aşhane bulunmaktadır. Caminin bahçesinde Çınar ağaçlarının gölgesinde çay içebilirsiniz. Külliyenin arkasında bulunan tramvay ile izmit’in büyük bölümünü dolaşabilirsiniz.

Süleyman Paşa Hamamı

Osmanlı Cihan Devleti zamanında Orhan Bey’in oğlu Süleyman Paşa tarafından 16. yy. inşaa edilen hamam, yaşadığı doğal afet ve depremlerden dolayı hasar almıştır. En son 17 Ağustos 1999 depreminde büyük hasar gören hamam Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Hamam Akçakoca Mahallesi’nde bulunmaktadırlar.

Mimar Sinan Köprüsü

16. Yüzyılda Osmanlı Devleti Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Mimar Sinan‘na yaptırılmıştır. 65 metre uzunluğa sahip olan köprü, 3 kemerlidir. Bunun yanısıra ayaklarının ortasında boşaltma gözleri bulunmaktadır. Köprünün bunca yıl restorasyona ihtiyaç duymadan ayakta kalması ne kadar sağlam olduğunun kanıtıdır.

Saatçi Ali Efendi Konağı

İzmit’in hakim bir tepesinde yer alan konak 1776 senesinde İzmit esnaflarından Gümüşlüoğlu ailesi tarafından  inşaa edilmiştir. Konak ilerleyen zamanlarda Saatçi Ali Efendi tarafından satın alınmıştır. 1976 senesinde devlet tarafından kamulaştırılan yapı 2 sene onarılarak, 1987 yılında müze olarak halka kapılarını açmıştır.

Tarihi Tren Garı

Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi sınırları içinde bulunan Tarihi Tren Garı, Sultan Abdullaziz döneminde demiryollarına verilen değere binaen Haydarpaşa-Ankara demiryolu hattı devreye alınmıştır. Gar alanında yer alan depo, ambar ve gar binası 1908-1920 yılları arasında inşaa edilmiştir. Genel olarak dış mekan fotoğraf çekimi yaptırmak isteyen çiftlerin uğrak noktalarından birisidir.

Fevziye Camii

İzmit Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Camii, 16. yüzyılda İzmirli Mehmet Bey tarafından, Mimar Sinan‘a yaptırılmıştır. Ancak cami 1776 senesindeki İzmit depremine dayanamayarak yıkılmıştır. Dönemin Padişahlarından II. Mahmut’un emri ile Kaptan-ı Derya Firari Ahmet Paşa tarafından tekrardan yapılmıştır. 1894 yılında büyük deprem sonucu tekrar yıkılan camiden 2000’li yıllara kadar sadece minaresi dayanabilmistir. 2000 senesinde cami aslına uygun şekilde tekrar inşaa edilmiştir.

Orhan Camii

İzmit ilçesinin Bağçeşme mahallesine bulunan camii, Osmanlı Devleti’nin Nikomedya(İzmit) fethinin ardından Orhan Bey’in oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından 1332 senesinde inşaa ettirilmiştir. Fetih camii olarakta bilinen bu tarihi yapı, deprem ve doğal afetler sonucu hasar almıştır. Cami ilk olarak Abdülmecit Han’ın emri ile onarılmıştır. En son 2015-2017 yıllarında restore edilen camiye, son teknoloji ısıtma ve soğutma sistemi döşenmiştir. Camide cuma günleri kılıç ile Hutbe verilmektedir. Devamı için tıklayın.

Antik Su Kemeri

İzmit’in Üçtepeler Mahallesi’nde bulunan Antik Su Kemeri, 50 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğindedir. Sürekli onarılan tarihi Kemerin temellerinde Roma dönemine ait izler bulmaktadır. M.S II. yüzyılda İmparator Trajan’ın emri ile dönemin Valisi Plinius tarafindan Nicomedia(İzmit) adıyla bilinen bu bölgeye inşaa edilmiştir. Antik Su Kemeri Osmanlı döneminde de kullanıldığından sık sık onarıma tabi tutulmuştur.

Kocaeli Yaylaları

Kocaeli sanayi şehri olarak bilinse de doğal güzellikleri ve yaşam alanları olarak birçok şehrimizin önünde yer almaktadır. Tabiat ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin akınına uğrayan bu şehir, doğa sporları yapmak için bulunmaz bir nimet.

Beşkayalar Tabiat Parkı ve Menekşe Yaylası

Doga ile iç içe olan Tabiat Parkına ulaşmak  trekking severler için ayrıca zevkli oluyor. Körfezin masmavi sularını izleyerek ilerleyeceğiniz dağ yolunda kuş cıvıltıları eşliğinde çeşit çeşit meyve ağacı ile karşılaşacaksınız. Aracı olanlar için Yuvacık beldesinden 1,5 saatlik mesafede olan Menekşe Yaylası’na ulaşmadan önce birkaç köy geçmelisiniz. Köylerde organik ürünler satılabiliyor. Aytepe köyüne ulaştığınızda etrafta kestane toplayan işçiler görebilirsiniz. Soğuk dere ile sıcak dere’nin birleştiği kanyondan yürüyerek Menekşe Yaylası’na ve Beşkayalar Tabiat Parkına varılmaktadır.

Yuvacık Karaaslan Tesisleri

Kocaeli’ye turist olarak gelenlerin (özellikle Arapların) uğrak mekanı haline gelen Karaaslan Tesisi sunduğu hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti ile ziyaretçilerin yüzünü güldürmektedir. Bu tesiste doğal ürünlerin haricinde, ATV Safari, Jeep Safari, Zipline, Trekking, Paintball ve Piknik gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ahşap evlerde konaklayarak şelale manzarasında köy kahvaltısı yapmak ayrı bir huzur katıyor insana. Bu arada tesiste çay ve kahve ikramdır. Siz yeterki Karaaslan’a gitmek isteyin…

Karaaslan Tesisi Hakkında Bilgi İçin Tıklayın.

 

Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası

Kartepe bölgesinde birçok yayla bulunmaktadır. Bunların içinde en ünlü olanlar Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası’dır. Bu yaylaların haricinde Çiğdem Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası ve Soğucak Yaylası’dır. Kuzu Yaylası Maşukiye’de bulunmaktadır. Kampçıların ve trekking severlerin vazgeçemediği bu yayla Kocaeli’de tercih edilebilecek en mükemmel yaylalardan birisidir. Kamp alanı milli park statüsünde yer aldığı için araç girişleri için 14 TL, çadır kurulumu için 17 TL ödemelisiniz. Verilen ücret ile süresiz olarak kamp alanında konaklanabilir. Kamp alanı yazın serin olduğundan yanınıza kalın elbise almayı unutmayın. Kuzu yaylasında, su, elektrik, WC, tesis ve oyun parkı gibi birçok imkan ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur.

Maşukiye Tesisleri

Yaylalara çıkmadan önce şelale manzaralı ve bol oksijenli bir ortamda köy kahvaltısı yapmak isterseniz Maşukiye Alabalık Tesislerine uğrayabilirsiniz. İsterseniz çeşitli tadlardan tadabilir veya güveçte alabalık yiyebilirsiniz. Tesiste çocuklar için minik midilli atları bulunuyor. Bunun yanısıra, trekking, ATV Safari, Zipline ve Bungee Jumping yapabilirsiniz.

 

Maşukiye Alabalık Tesisleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Suadiye Tabiat Parkı – Eğreltidüzü Yaylası

Halk arasında Suadiye Tabiat Parkı ismi ile tanınan bu doğa harikası mekan stresinizi atmak için birebir. Suadiye köyünden alışverişinizi yapıp yaylaya 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Genel olarak yaz aylarında çok kalabalık olan Yayla, kampçılar için kış ve sonbahar aylarında daha uygun. Kar kalınlığı 70 cm bulsada yollar her zaman açık olduğundan Yayla’ya ulaşımda sıkıntı yaşamayacaksınız. Doğal ortam ile birlikte olduğunuzdan tıpkı ve çakal gibi hayvanlarla karşılaşabilirsiniz.

İnönü Yaylası ve Serindere Kanyonu

Hafta sonları kamp kurarak oksijen depolamak isteyen doğa severlerin ilk tercihleri arasında İnönü Yaylası yer alıyor. Bunun nedeni ulaşım kolaylığı, düzlükleri çok oluşu ve çevresinde alternatif yaylaların bulunması. İnönü yaylasının ortasından serindere’yi besleyen küçük bir çay akmakta. 1100 metre yükseklikte olan yaylaya Nisan ayından sonra araçlarımız ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Çevresinde alternatif olarak, Kaya Üstü Yaylası, Ercova Yaylası ve Serindere Kanyonu bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak kamptan önce kanyonda yürüyüş yapabilirsiniz. Kuş cıvıltıları ve su şırıltısı eşliğinde kanyonda ilerleyerek stresli yaşamdan bir an olsun uzaklaşabilirsiniz. Kanyonda ortalama 20 metre yüksekliğe ulaşan 6 adet şelale ile karşılaşacaksınız. Kanyonda uzun süre ilerlemek istiyorsanız rehber eşliğinde veya gruplar halinde turlara katılmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Sahiller ve Plaj Turizmi

Kocaeli Körfez şehri olduğundan kıyı şeridinin birçok noktasında plajlar ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle son yıllarda çevre düzenlemesine önem veren Büyükşehir Belediyesi sahil hattının neredeyse tamamını gezilebilecek konuma taşımıştır. Peki plaj turizmi olarak nereler tercih edilmeli?

Bayramoğlu Yarımadası – Darıca

Hernekadar yarımada denilse de halk “ada” tabirini kullanmaktadır. Darıca’da ki bu yarımada eski adıyla “Balyonoz” olarak bilinir. Limanı da aynı şekilde Balyonoz limanı olarak adlandırılır. 2 bin 500 ailenin yaşadığı bu yarımadanın sahil şeridinde ufak bir plaj bulunuyor. Bu plaj temizliği ve imkanları ile günü birlik plaj kacamaklarında rahatlıkla işinizi görecektir.

Kerpe – Kartalkayalar

İstanbul’a olan mesafesi ile plaj turizminde önemli yer olan Kepre antik kent üzerine kurulmuştur. 200 metre sığ derinliğe ulaşabilen suları, doğal kumsalları, çam kokusu ve renkli mutfağı ile ilk tercihler arasında yer alabilir. Özellikle Kartalkayalar’da fotoğraf çekilip, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Kerpe Miço Cennet Koyu

Kartalkayalar’dan ormanlık alana doğru kisa bir yürüyüş yaparak bu koya ulaşabilirsiniz. Doğa harikası bu koy, sizi sizden alacak….

Kefken – Pembe Kayalar

Kandıra ilçesinin yol ayrımında diğer plaj olan Kefken’e ulaşabilirsiniz. Kocaeli’nin en gelişmiş plajı olması nedeniyle hafta sonları aşırı kalabalık olabiliyor. Özellikle Pembe Kayalar jeolojik yapısı itibari ile görülmesi ve gezilmesi gereken yerlerden birisi. Burada romantik fotoğraflar çekilip güzel vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Kefken adası Karadeniz üzerinde insanın yaşadığı tek ada konumundadır.

Kefken Kovanağzı Koyu

Kefken ve Kerpeten arasında kalan Kovanağzı koyu, son yıllarda adını çokça duyurmuştur. Bakir doğası ve temiz plajları ile ailenizle güzel bir hafta sonu tatili geçirebilirsiniz.

Cebeci Plajı – Kandıra 

Kefken’e birkaç km uzaklıkta olan ada Kandıra merkeze 28 km mesafededir. Kefken ve Kerpe’ye göre biraz daha sakin olan bu plaj temiz ve doğal kumsalı, çam kokusu eşliğinde sizin güzel bir hafta sonun geçirmenizi sağlayacak.

Sarısu Plajı – Kandıra

Kandıra’da bulunan diğer plajlara nazaran daha boş olan Sarısu Plajı aileniz ile vakit geçirebileceğini kumsallarda birisi. Özellikle muhafazakar kesim için bu plajın tercih edilmesi daha uygun olabilir. Kalabalık olmayışının nedeni buradaki dalgaların diğer plajlara nazaran biraz büyük oluşu(Korkmanıza gerek yok,  bütün güvenlik imkanları sağlanıyor). Plajin tam ortasında gölet  bulunmakta. Gölette büyük balıklar tutabilirsiniz.  Bunun yanı sıra plajda imkanlar biraz sınırlı. Konaklama için dairelerin dışında, bir bakkal ve WC bulunmakta.

Babalı Plajı ve Köyü

Babalı Plajı Kandıra merkeze 32 km mesafede bulunmaktadır. Birçok kişinin bilmediği bu köy plaj turizmi olarak eşsiz imkanlara sahip. Genel olarak koy hakkında fazla bilgiye sahip olmayan tatilciler buraya uğramadan tatilini sonlandırıyor. Temiz kumsalı, pansiyonları, köy ürünleri, kayalıkları, masmavi suları ve çam kokusu ile tercih edilecek plajlardan biridir Babalı…

Bağırganlı Köyü ve Plajı

Diğer plajlara göre sakin olan Bağırganlı uzun kumsalı ile kamp yapmaya uygun durumdadır. Köy halkının geçim kaynağını balıkçılık ve tarımdır. Bu plajda yürüyüş yapabilir ve güzel bir haftasonu geçirebilirsiniz. Yeni adı duyulmaya başlayan bu plajda her türlü imkan hizmetinize sunulmuştur durumda.

Ağva – Kandıra 

Plaj turizminde dışında eşsiz doğası ve kafeteryaları ile güzel hizmet sunan Ağva esnafı turizmcileri bekliyor. Özellikle son yıllarda Büyükşehir Belediyesi bu bölgeye güzel yatırım yapmış. Ağvaya Kocaeli’nin İzmit ilçesinden otobüsler hareket etmekte. Araçları bulunmayan vatandaşlar belediyenin tahsis ettiği otobüsler ile bu cennet köşesine ulaşabilirler.

Altin Kemer Plajı – Karamürsel

3 kez üst üste (2013-2015) mavi bayrak almış olan Altın Kemer Plajı, Kandıra Plajlarına zıt konumda yer almaktadır. Yalova’ya daha yakın olan bu plaj temizligi ve sunduğu hizmet kalitesi ile diğer plajların bir tık önünde yer alıyor. Hafta sonları vakit geçirmek için uygun olabilir. Kamp için Kandıra plajlarını tercih etmelisiniz.

Derince Harikalar Sahili

7’den 70’e her insanın vakit geçireceği bu sahilde, masal kahramanları, oyun parkları, masallar diyarı, cafe ve restoranlar yer almaktadır.

Seka Park

Dünyanın en büyük park alanlarından birisi olan Sekapark’ta sürekli karnavallar, festivaller ve şenlikler düzenlenmekte. Uçurtma tepesi, oyun alanları, kafeteryalar ve restoranlar ile İzmit halkının genel olarak vakit geçirdiği en büyük sahildir.

Diğer Gezilecek Mekanlar

Kocaeli 4 mevsim vakit harcayacagkniz eşsiz bir şehirdir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla burada harcadığınız zamanı asla unutamayacaksınız.

Darıca – Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi

Ülkemizin en büyük hayvanat bahçesi konumunda olan tesis 210.000 m²’lik alan üzerine kurulmuştur. Ortalama 300-350 çeşit olmak üzere 3500 hayvan burada yaşamını sürdürmektedir. Hayvanat bahçesinde yırtıcı türlerden tutun memeli hayvanlara kadar pek çok tür bulunmaktadırlar.Bunun yanı sıra 600 çeşit botanik bitki bu bahçede yer almaktadır.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

1995 senesinde sit alanı ilan edilen bu doğa harikası Park, dağcılar için ve trekking severler için bulunmaz nimet. İçinde sizi şaşırtacak birçok sürpriz barındıran Ballıkayalar hafta sonları piknikçilerin akınına uğruyor.

Ballıkayalar Tabiat Parkı Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Gölkay Park

Eğer ki hafta sonunuzu balık tutarak, dağ havası alarak, kamp kurarak ve spor yaparak stresten uzak bir şekilde geçirmek istiyorsanız Gölkay Park sizin ilk tercihlerinizi arasında olmalı. Burada 7’den 70’e herkes güzel ve verimli vakit geçirebilir. Su kayağı ve Flyboard yapabilir ve kamp kurabilirsiniz.

 

Gölkay Park Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Seka Kampı Piknik Alanı

40.000 m²‘lik alana sahip kamp alanı Sapanca gölünün çevresine kurulmuştur. İçerisinde voleybol sahası, futbol sahası, kafeterya ve WC bulunmaktadır. İsterseniz yüzebilir isterseniz balık tutabilirsiniz. Ancak uyarmamız yarar var yüzmek niçin uygun bir alana sahip değil. Yüzmek isteyen tatilciler plajlar yazımızı okuyabilirler.

Seka Kampı Piknik Alanı Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Aşıklar Tepesi – Karamürsel

Hazır Karamürsel plajını görmüşken birde boğaz manzarası seyredeyim derseniz 15 dakikalık mesafede olan bu mekanda gününüzü gün batımı ile kapatabilirsiniz. 1500 kişi ağırlama kapasitesine sahip bu tesis seyir terası, geniş bahçesi, kulübeleri, meyve bahçeleri, oyun alanları ve manzarası ile 10.000 m²‘lik alanda müşterilerine hizmet vermektedir.

 

Aşıklar Tepesi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Gölcük Ilıcası (Kaplıcası)

Ilıca, şifalı suyu, çamur banyosu, sauna, buhar odası, aile odaları, Türk Hamamı ve sosyal tesisi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Burada 60 TL karşılığında kaplıca odası kiralayarak aileniz ile birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz.

Gölcük Ilıcası Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

 

Kartepe Kayak Tesisi

Yazı ayrı kişi ayrı güzel olan Kocaeli özellikle çevre illerden büyük ilgi görmekte. Kartepe ilçesinden 1 saat 30 dakikalık mesafede bulunan tesise kışında ulaşmakta zorluk yaşamayacaksınız. Kartepe Kayak Tesisi tüm zorluk seviyelerine hitap eden pistlere sahiptir.

Kartepe Kayak Merkezi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Kocaeli’de Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin buluştuğu bu eşsiz memleket doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları ile de ön plana çıkmaktadır. En çok merak edilenlerden biri ise; “Kocaeli’nin nesi meşhur” sorudur. Herkesin ilk verdiği cevap Pişmaniye‘dir. Evet, Pişmaniye bu şehrin en ünlü yiyeceğidir. Her yerde Fabrikadan halka Pişmaniye dükkanları görmek mümkün. Ancak tarım ve tarih kokan bu şehir Pişmaniye ile sınırlı kalmayıp bizi çok şaşırttı. Kirazın’dan fındığına kadar meyveleri, kebabından çorbasına kadar birçok lezzeti ile meşhur olmuş Kocaeli. İzmit’te ne yenir? Nesi meşhurdur? Yazısının devamı için tıklayın…

İzmit Mini Köşk Köftesi Yemeden Ayrılmayın! Mini Köşk Nerede? Yazısı İçin Tıklayın…

Sponsorlu Bağlantılar