Sponsorlu Bağlantılar

Erken Doğum”  umumi bir tabir olup, çeşitli sebeplere bağlı olarak fötüs’ün vaktinden önce dünyaya gelmesine denir. Doğumun  vaktinden önce gerçekleşmesinin en büyük nedeni çevresel etkenler ve yanlış tedavi yöntemleridir. Üç türlü Erken doğum vardır.

Ani Doğum Nedir? Ani Doğumda Nasıl Davranılmalı? İncelemek İçin TIKLAYIN…


1 – Düşük

Fetüs’ün 22 haftalık olmadan anne rahminden dışarı atılmasına “düşük” denir. Düşük, annenin geçirdiği hastalıklar, ağır eşyalar kaldırması, hatalı tedavi sonucunda yanlış ilaç kullanması, kaza ile karın bölgesine dışarıdan darbe alması ve beslenmesine dikkat etmemesi gibi durumlardan sonra gerçekleşir. Düşük sonucu alınan bebeklerin yaşama durumu söz konusu değildir. Fetüs’ün anne rahminden atılması, sancı ve kanamalara neden olur. En kısa sürede fetüs’ün alınması gerekmektedir. Aksi halde anne adayı için hayati tehlikesinin oluşmasına neden olur.

2 – İmmatüre Doğum

Fetüs 22-28 haftalar arasında iken doğum  gerçekleşirse, buna “İmmatüre doğum” denir. İmmatüre doğan bebekler yaşatılamaz. Düşükte olduğu gibi, hatalı ilaç kullanımı, yetersiz beslenme ve ağır yükler kaldırılması gibi durumlardan sonra olur.

3 – Prematüre Doğum

Fetüs 28-36 haftalar arasında doğarsa, bu bebeğe “Prematüre Bebek” denir. Düşük ve İmmatüre Doğuma oranla bebek gelişimi yaşamak yeterli seviyede olduğundan hastanede doğan prematüre bebekler bakım ünitelerinde yaşatılabilir. Ancak evde doğan prematüre bebeklerin yaşatılması zordur. Hastanede, uzman hemşirelerin gözetimi altında bakılıp, tedavi edilen bebekler, “Kuvöz” adı verilen teknolojik yataklarda tutulur. Kuvöz yağ bezi gelişmeyen ve vücut ısı sistemleri yeterli seviyede çalışmayan Prematüre bebeklerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmektedir. Prematüre bebeklerin kafaları iri vücutları ise sıskadır. Tırnakları uzun, kulak kepçeleri yumuşaktır. Bir süre tedavisi devam eden bebeklerin yaşamsal aktivitelerini sürdürebilecek duruma geldiklerinde ailelerine teslim edilirler.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Hamilelikte (Gebelikte) Beslenmedeki Eksikliklerin Bebeğe Etkileri Nelerdir? İncelemek İçin TIKLAYIN…

 

Sponsorlu Bağlantılar