Sponsorlu Bağlantılar

Her hayvan türünün, onları benzersiz kılan bir çeşit uzmanlık alanı vardır. Bazı hayvanlar çok hızlı hareket eder, bazıları aşırı zehirlidir ve bazı türlerin ise hareket hızları süper yavaştır. Yazımızda dünyanın en yavaş ve tembel hayvanlarını sizin için sıraladık.

10. Deniz Ayısı (Deniz İneği)

Deniz Ayısı veya Deniz İneği, Karayip denizleri ve Hint Okyanusu’nda görülebilen sevimli otçul deniz canlılarından biridir. Deniz Ayıları sığ sularda avlanarak yaşamlarını sürdürürler. Zamanlarının çoğunu yüzerek değil dinlenerek geçirirler. Yaşadıkları bölgede yırtıcı deniz canlıları tarafından tehdit edilmedikleri sürece istirahat halinde olurlar. Bu onların ağır ve büyük olmasına neden olur.

9. Gila Canavarı

Gila canavarları, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney batı bölgelerine özgü zehirli kertenkelelerin bir üyesidir. Bu tür zamanlarının çoğunu toprağın altında geçirir. İnsanlara nadir olarak görünürler. 22 inç büyüklüğündeki Gila canavarı kertenkeleleri, vücutlarının üçte birine kadar yemek tüketme kapasitesine sahiptir. Gila Canavarları yağ depoladıklarından dolayı nadiren avlanmaya çıkarlar ve fazla hareket etmezler. Bu durum onların toprağın altında daha fazla zaman geçirmelerini ve yırtıcılardan uzak durmalarını sağlar. Böylece daha az hareket ederek minimum enerji harcarlar.

8. Primat “Loris”

Loris, güneydoğu Asya’ya özgü orta boy primatlara verilen isimdir. İnsan gibi ellere sahip olan bu tür sadece saatte 2 m hareket edebilir. Loris ağaçların dallarına tutunarak kendini kamufle eder. Aşırı derecede korkak olan bu canlı aynı zamanda zehirli memeliler sınıfında yer alır. Bir ısırığı yetişkin bir insanı yarım saatte öldürebilir. Loris en çok kartalların av kategorisinde yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

7. Denizatı

Deniz atları, dünyanın dört bir yanındaki tropikal sularda yaşayan özel bir balık türüdür. Diğer balık türlerinden farklı olarak, ilginç vücut yapıları nedeniyle suda çok fazla hareket edemezler ve hareket kabiliyetleri sınırlıdır. Deniz atlarının hızı saatte 0,8 m ile sınırlıdır.

6. Muz Sümüklü Böceği

Muz sümüklü böcekleri, hiç kabuk içermeyen “gastropod mollusk” üyesidir. Kas kasılmasıyla hareket eden yavaş bir hayvan türüdür. Sümüklü böceklerin çoğu tüm zamanlarını yumurtlama ve beslenme için toprağın altında kalarak geçiriyor.

Sümüklü böcekler saatte 0,32 m hızla hareket edebilmektedir. Ayrıca nemli ortamlarda birkaç yıl boyunca yeraltında yaşayacak kapasiteye sahipler.

Sponsorlu Bağlantılar

5. Koala Ayısı

Koala ayılar, “marsupial” adı verilen özel alt kategoride bulunan bir türdür. Avustralya’ya özgü ayılar gibi görünmesinden dolayı bu isim verilmiştir. Ancak ayılar ile hiçbir genetik bağı yoktur. Koala’nın güçlü uzuvları ve pençeleri, ağaçların yapraklarını koparmada ve ağaçlara hızlı bir şekilde tırmanmada yardım eder. Koala ayılar en yavaş hayvanlardan biridir. Onları ağaçta hareket ederken farketmek oldukça kolaydır.

4. Dev kaplumbağa

Kaplumbağalar, yavaş hareket ettiği bilinen en uzun ömürlü omurgalıdır. Dev kaplumbağalar genellikle Seyşeller ve Galapagos Adaları‘nda bulunur. Ortalama 350 kg ağırlığında olmaları, kalın bacaklara ve ağır kabuklara sahip olmaları onların daha yavaş hareket etmesine neden olur. Genellikle nemli ve otlak kıyılarda yaşarlar. Depoladıkları yağ ve su stokları onların beslenmeden 1 yıl kadar yaşamasını sağlar.

3. Bahçe Salyangozu

Sponsorlu Bağlantılar

Bahçe Salyangozları veya kara salyangozları, Akdeniz bölgesine özgü “karasal yumuşakçaların” bir üyesidir. Sümüklü böceklerin aksine, bahçe salyangozları kalın kıvrımlı kabuklara sahiptir. Bu kabuklar onların saatte ortalama 1 m yol almasına neden olur. çoğunlukla sulak ve nemli alanlarda yaşarlar. Sümüklü böcekler gibi kas kasılması ile hareket ederler. Bahçe Salyangozları yıllarca kış uykusuna yatabilir.

2. Deniz Yıldızı

Dünyadaki tüm okyanuslarda bulunan toplam 2000 çeşit  deniz yıldızı türü bulunmaktadır. Vücutları ilginç şekilde dizayn edilen bu canlılar okyanus akıntıları ile hareket ederler. Deniz Yıldızları saatte 0.3 m yol alabilir.

Yıldızlarının vücut yapısı okyanusta yavaş hareket etmelerine neden olur. Yıldız balıklarında kan ve beyin bulunmaz. Uzuvları koptuğunda veya parçalara bölündüğünde yeni Deniz Yıldızları oluşur.

1. Üç Parmaklı Tembel Hayvan

Sponsorlu Bağlantılar

Üç parmaklı tembel Hayvan dünyadaki en yavaş hayvanlardır. Bu tür Amerika kıtasına özgüdür. Saatte maksimum 0,04 m hareket edebilirler. Üç parmaklı tembel hayvan, günde 1 metreden daha uzağa gidemez.

Tembellerin hayatlarının büyük bir kısmını Amerika’nın tropik yağmur ormanlarında, ağaçların dalları içinde geçirdiği söylenebilir. Ağaç dallarına sarılarak yaşarlar ve kamufle olurlar. Terlemezler ve çok yavaş hareket ederler.

Sponsorlu Bağlantılar