Bebekler 6. ayda yardım alarak oturmaya başlarlar. Bazı bebekler genetiği gereği bu ayda yardım almadan da oturabilir. Ancak bu oran çok düşüktür. Bebekler 7. ayda yardımsız oturabilir. Yüzükoyun pozisyonda uzatılan bir cismi yakalamak için uğraşır, uzanır ve tepki verir. 6 – 7 aylıkken sesli harfleri çıkarmaya başlar, bu aylarda taklit yeteneği iyice gelişerek, 8. ay itibariyle doğru hecelemeye başlarlar.
Bebeklerde 0 – 3 Ay Fizyolojik ve Motor Gelişimi! İncelemek İçin TIKLAYIN…
8. ayda bebeklerin büyük kısmı ma-ma, de-de, ba-ba ve da-da gibi kelimeleri rahatlıkla söyleyebilir. Bağımsız ve dik konumda oturabilir, elleriyle tutunarak ayakta durabilir. 9. aylık bebek elleriyle tutunarak koltuğun bir başından diğerine yürüyebilir, objelerin ne olduğunu algılar, işaret parmağı ile gösterir.
Gelişme sırası tüm çocuklarda aynıdır. Fakat gelişim hızı çevresel ve genetik faktörlere göre farklılık gösterir. Bebeğin annesi ve babası veya diğer kişiler arasında ihtiyacı için tercihi 6. ay sonrası barizleşir. 8 aylık dönemde kişilere göre tepki verir, annesi odadan çıkınca ağlar, yanına gelince susar. 8. ayda göz küresi hareketleri düzenli olmaya başlar, etrafı süzer ve yardım almadan oturarak çevresindeki olayları süzerler.
Bebeklerde Ay Ay Kilo Alımı, Boy Uzaması Diş Çıkarması, Büyüme ve Gelişme! İncelemek İçin TIKLAYIN…