Sponsorlu Bağlantılar

​1 – Ağrı Dağı

Ağrı ilimizin sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı 5137 metre yüksekliğe sahiptir. Türkiye’nin en büyük, Dünyanın ise en büyük ikinci Volkanik Dağı olma özelliğini taşımaktadır. 4 mevsim zirvesi kar ve buzullar ile kaplıdır.

 

2 – Cilo Dağı

Hakkari ilimizin sınırları içerisinde bulunan Cilo Dağı 4170 metre rakıma sahiptir. Türkiye’nin en yüksek ikinci dağı’dır. Zirvesindeki kar sınırı 3000 metre üzeri olan Cilo dağı, 7 km’ye varan buzul vadileri ve 500’den fazla moren setleri bulunmaktadır.

 

3 – Süphan Dağı

Bitlis il sınırlarında yer alan Süphan Dağının yüksekliği 4049 metredir. Bu dağ çevre ilçelerin su ihtiyacının 4/3 ‘ünü karşılamaktadır. Sönmüş volkan dağı olma özelliği taşıyan Süphan Dağı Türkiye’nin Üçüncü en yüksek dağıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

 

4 – Kaçkar Dağı

Yeşil tonların hakim olduğu Rize ilimizde bulunan Kaçkar Dağının yüksekliği 3932 metredir. 3000 metre üzeri olan bölgelerde kar bütün sene kalmaktadır. Tırmanış olarak zor olan Kaçkar Dağı dağcılar için en çok tırmanılan dağ konumundadır.

 

Sponsorlu Bağlantılar

5 – Erciyes Dağı

Bir nevi Kayseri ilimizin sembolü olan Erciyes Dağı 3916 metre yüksekliğe sahiptir. Sönmüş volkanik dağ olan Erciyes dağı 3 0 milyon yıl önce yaşadığı patlamalar sonucu Hasan Dağı ile birlikte Kapadokya Bölgesindeki Peri Bacalarını oluşturduğu düşünülmektedir.

 

6 – Küçük Ağrı Dağı

Türkiye’nin en yüksek Dağı olma özelliği taşıyan Ağrı Dağının bir parçasıdır. Yüksekliği 3896 metre olan bu dağ büyük ağrıya benzer ve üzerinde göller bulundurur.

Sponsorlu Bağlantılar

 

7 – Demirkazık Dağı

Niğde ilimizde Aladağlar bölgesinde bulunan Demirkazık Dağı’nın yüksekliği 3756 metredir.

 

8 – Medetsiz Dağı

Adana ilimizin sınırları içinde bulunan Medetsiz Dağının diğer adı ise Bolkar Dağlarıdır. Adını zirvesine bol kar düşmesinden dolayı Bulgar Dağlarından Almıştır. Yüksekliği ise 3524 metredir.

Sponsorlu Bağlantılar

 

9 – Hasan Dağı

Aksaray ve Niğde arasında bulunan Hasan Dağı Toros Dağlarının bir uzantısıdır. 3268 metre yüksekliği olan Hasan Dağının son volkanik patlaması tahmini M.Ö 7000  yılında olduğu tahmin edilmektedir.

 

10 – Mercan Dağı

Doğu Anadolu’nun Orta Fırat Bölümünde, Munzur Dağlarının doğu kesimini oluşturan Mercan Dağları,  Erzincan ilimizin sınırlarında bulunup 3549 metre yüksekliğe sahiptir.

Not : Bu sıralamaya sıra dağlar eklenmemiştir. Sıralamadaki dağlardan daha yüksek sıra dağlar bulunabilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar