Sponsorlu Bağlantılar

Suyun Önemi

Su, akarsular, okyanuslar ve yer kabuğundaki göllerin ana bileşeni olan renksiz ve şeffaf bir kimyasal maddedir. Dünyadaki yaşamı sürdürmede aktif bir rol oynayan önemli bir akışkandır. Suyun kimyasal formülü, H2O’dur . Kovalent bağlarla bir arada tutulan iki hidrojen atomundan ve bir oksijen atomundan oluşur. Dünya yüzeyinin% 71’i bu sıvıdan oluşur.

Suyun Yapısı

  • Suyun katı hali buz olarak bilinir. 0 ° C’de su donar.
  • Suyun sıvı hali, dünya yüzeyinin büyük kısmını oluşturur. Gezegenimiz de denizler, akarsular, göller vb. gibi farklı yapı ve formlarda bulunur.
  • Suyun gaz hali su buharı olarak bilinir. 100°C ‘de su kaynama noktasına ulaşarak, su buharı haline dönüşür.

Suyun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

  • Renksiz ve tatsız bir sıvıdır.
  • Diğer sıvılarla karşılaştırıldığında, daha yüksek ısı iletkenliğine, özgül ısıya, yüzey gerilimine vb. sahiptir.
  • Su, asitler, tuzlar, şeker ve gazlar gibi çoğu maddenin içinde kolayca çözündüğü için evrensel çözücü olarak adlandırılır.
  • Su, diğer çözücülerle azeotrop oluşturma kabiliyetine sahiptir.
  • Suyun elektrik iletkenliği düşüktür. Bununla birlikte, yükü taşımak için sulu fazda iyonlar verecek şekilde ayrışan iyonik maddeler ilave edilerek geliştirilebilir.

Suyun Varlıklar İçin Önemi

Tarım : Suyun en önemli kullanımı tarım içindir. Sulama, tarım için gereklidir ana maddedir ve gıda üretmek için kilit unsurdur.

İçme : İnsan vücudu vücudun büyüklüğüne göre % 50 ile % 78 oranında su içerir. İnsanların su kaybını önlemek için her gün 7 litre su içmeleri gerekir.

Sağlık : Sindirim ve canlı organizmalarda meydana gelen diğer biyolojik işlemlerde önemli rol oynar. Vücudun pH’nı korumada önemli bir rol oynar. Ayrıca bağışıklık sisteminden antikorların hareketine yardımcı olur.

Düzenleyici : Vücut ısısını düzenlemede yardımcı olur. Su vücuda gerekli soğutma etkisini sağlar.

Zehirlenme : Su, terleme ve idrara çıkma yoluyla vücuttaki zararlı toksinleri uzaklaştırır. Canlı organizmalarda atık birikimini önler.

Sponsorlu Bağlantılar

Yıkama : Yıkama amaçlı kullanılan emülsiyon ve çözeltileri yapmak için kullanılır.

Sponsorlu Bağlantılar