Satürn diğer adıyla Sekendiz, güneşe 1.4 milyar km uzaklığı ile 6.sıradaki gezegendir. Yarıçapı 60.398 km’dir ve Jüpiter gibi bu gezegende büyük oranda hidrojen ve helyum içermektedir. Dünyaya 1.2 milyar km uzaklıktaki bu gezegen güneş çevresindeki dönüşünü 29,4 yılda kendi eksenindeki dönüşünü ise 10 saatte tamamlamaktadır. Yüzey sıcaklığı -180 derecedir. Satürn’ün ayırt edici bir özelliği ise buz ve taşlardan oluşan halkasıdır. Ayrıca gezegenin en büyüğü 1800 km çapında olan 30’dan fazla uydusu bulunmaktadır. En çok bilinen uyduları Rhea, Dione, Titan ve Mimas’tır. Bu uydulardan en büyüğü Titan uydusudur ve bu uydu güneş sistemindeki en büyük ikinci uydudur. Hacmi dünyadan 700 kat fazla olan Satürn 0,69 g/cm3 yoğunluğa sahip olduğu için kütle olarak sadece 95 kat fazladır. Yer çekimi dünya ile hemen hemen aynıdır. Dünyada 100 kilogramlık bir cisim Satürn’de 108 kilogram gelmektedir.

Titan Uydusu

Ganymede uydusundan sonra Güneş Sistemindeki en büyük uydudur. Atmosferi oldukça kalındır ve büyük oranda azottan oluşmaktadır.

Rhea Uydusu

Eski bir yapıya sahip olan uydu, tıpkı Ay gibi satürn üzerine sabitlenmiştir ve sadece bir yüzü görünmektedir. 1500 kilometrelik çapı ile Satürn’ün ikinci büyük uydusudur.

Mimas Uydusu

1789’da William Herschel tarafından keşfedilmiştir. Üzerindeki büyük bir çarpışma sonucu krater oluşmuştur.