Sponsorlu Bağlantılar
Sağlıklı olmak temiz olmaktan geçer. Banyo yaparken en çok ellerimizi kullanırız. Mikroplar ellerimiz aracılığı ile vücudumuza yayılmaktadır. Mikroplar ellerinizde 24 saat kalabilmektedir. Ellerinizi yıkasanız bile bazı mikroplardan kurtulamasınız. Bağışıklık sisteminiz kuvvetli değilse hastalıklara yakalanmanız muhtemel. El ve vücut temizliği doğru yapılan banyo ile mümkündür.
- Doğru ve sağlıklı banyo için ilk önce vücudumuzu iyi tanımalıyız.
Peki banyo yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Sağlıklı ve Doğru Banyo Nasıl Yapılır?
- Uzmanlar bedenimizin daha dinç olabilmesi için en iyi banyo saatinin 15:00 ile 21:00 saatleri arası olduğunu belirtiyorlar. Sabahları vücut direnci düşük olduğundan kahvaltı öncesi ve kahvaltı sonrası ilk 2 saat banyo yapılmaması öneriliyor.
- Beden temizliğinden önce kullanacağınız banyonun temizliği çok önemlidir. Mikropların temizlenen vücudunuza geçişini engellemek için duş terliği kullanmalısınız.
- Kuru bir cilde sahipseniz, soda suyu ile duş alarak daha yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Banyo sonrası ise vücut yağı ile cildinizi nemlendirmek gün içinde sizi daha canlı tutacaktır.
- Derinizin ve saçlarınızın durumuna göre şampuan ve duş jelleri kullanmalısınız. Genellikle bitkisel içerikli şampuanlar kullanmanız saç dökülmelerinin, saç ve deri hastalıklarının önüne geçebilmektedir.
- Beden temizliğinde %100 pamuk olan lifler kullanılması kan dolaşımı açısından önemlidir. Diş teli yerine pamuklu lifler kullanılması derinizdeki aşınmaların önüne geçmektedir.
- Duş sırasında suyun sıcaklığı önemlidir. Duş alırken su çok soğuk ise vücut havanın ısısından etkilenerek hasta olabilir. Eğer ki su aşırı sıcak olursa deriye zarar verebilir. Ilık su ile yapılan duş kan dolaşımını hızlandırarak daha dinç olmanızı sağlar.
- Banyo bittikten sonra soğuk su ile son kez vücut yıkanır. Böylece vücut sıkılaşır ve kan dolaşımı düzene girer.
- Banyo süreniz 10 dakikayı geçmemeli. Sıcak su ile uzun süre yapılan duş vücutta kızarıklık, aşınmalar ve kaşıntılara neden olabilir.
- Duş sırasında kullanılan sünger ve lifler mikropların çoğalması için çok iyi bir ortamdır. Temizlikte kullanılan bu malzemeler en az ayda bir kez değiştirilmelidir.
- Duştan sonra vücudunuzu yumuşak havlu ile kurulayın. Nemli bırakılan bölgelerde mantar hastalığı oluşabilmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar