Sponsorlu Bağlantılar

Pasif agresif kişilik bozukluğu psikolojik bir hastalık olup çevremizde bir çok insanda bulunabilmektedir. Çocukluktan gelen bir sorunun gün yüzüne vurması ve kişide kişilik bozukluğuna doğru ilerlemesi sonucu ortaya çıkar. Çocukluk döneminde aile içinde ilgisiz, sevgisiz kalan bir çocuğun duyguları, öfkesi bastırılmış ise ilerleyen zamanlarda pasif-agresif kişilik bozukluğu meydana gelebilir.

Bu kişiler inatçı, öfkeli, hep kendi dediği olsun isteyen,  sürekli negatif düşünen, saygı ve sevgi görmediğini düşünen, hep haksızlığa uğradığını düşünen kişilerdir. Bir toplulukta her konuya muhalefet etmektedirler ve istedikleri bir şeyi elde edemeyince agresif, öfkeli bir hal takınmaktadırlar. Bir sorun karşısında çözüme gitmek yerine surat asma, küsme, konuşmama gibi cezalandırıcı hareketler yaparlar. Sorumluluk almaktan ve hatta iş yapmaktan hiç hoşlanmazlar. Pasif agresif kişiliğe sahip kişiler hep hatayı karşı tarafta bulurlar ve bu yüzden kendilerinde var olan bu kişilik bozukluğunu görmezden gelirler ve kabul etmezler.

Hal böyle olunca tedavi süreci daha da zor olabilmektedir. Eğer kişi yaptıklarından pişmanlık duyuyorsa ve tedavi olmak istiyorsa tedavi süreci kolay ve rahat geçer. Ancak kendinde hiç bir sorun görmeyen ve sürekli karşı tarafı suçlayan bir hastanın tedavisi oldukça zor olabilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar