Kuru buz, normal buzdan çok farklı olan bir buz çeşididir. Kuru buzun sıvı haldeki karbondioksit(CO2) gazının katı yani  buz halidir. Suyun buz haline gelmesi için 0 derecenin altına düşmesi gerekirken kuru buzun sıcaklığı -78,5 C’dir. Su buzuna göre daha yoğun bir halde bulunan kuru buzun donma noktası da su buzuna göre çok daha düşüktür.

Gaz halinde bulunan CO2’nin katı hale geçmesi için yüksek basınç ve düşük sıcaklık gerekir. Bu şartlar oluştuğu zaman gaz kuru buza dönüşür.

Kuru buz sıcak su veya hava ile temas ettiği anda büyük bir sis oluşturarak erimeye başlar ancak katı halden sıvı hale değil doğrudan gaz hale geçer yani süblimleşme denilen olay gerçekleşir. -78,5 gibi düşük bir sıcaklığa sahip olduğu için günümüzde bir çok maddenin taşınması, saklanmasında kuru buzdan yararlanılır. Kuru buza çıplak elle temas etmek buz yanığına sebep olacağı için ancak özel eldivenle kuru buza temas edilebilir.

Şehirler arası taşınması gereken bir dondurmanın, yada yiyeceğin bozulmadan taşınmasında kuru buzdan faydalanılır. Aynı zamanda dondurma dolaplarının içerisi de kuru buz ile kaplanmaktadır.

Kuru buzu bir görsel şölen haline çevirmek isteyen bazı restoran ve kafeler bazı yiyecek ve içecekleri kuru buz eşliğinde sunum yaparak müşterilerin beğenisini topluyor.

Bazı düğün salonları ise damat ve gelinin etrafında kuru buzun oluşturduğu sisten güzel görüntüler elde ediyor.

Eğlence mekanlarında da fazlasıyla kuru buz kullanılmaktadır.