Sponsorlu Bağlantılar

Kör yılan Anadolu’da fazlaca görülen bir yılan türüdür. Yılanlar arasında en zararsız olanı kör yılandır. Ancak bir çok kişi tarafından zararsız olduğu bilinmediği için görüldüğü yerde öldürülürler. Vücudunun tamamı aynı kalınlıkta ve yapıdadır. Başı ve kuyruğunun şekli bile aynıdır. Gözleri oldukça küçük olduğu için bu yılanın başı ve kuyruğunun yeri bile her zaman karıştırılır. Kuyruğunun uç kısmında küçük bir diken bulunur ve buradan ayırt edilebilir. Renk ve görüntüsü ile büyük bir solucanı andırır. Kör yılanın tüm vücudu pullarla kaplıdır.

Açık arazilerde, taş ve toprak altlarında fazlaca bulunur ve yaşarlar. Boylar 20-25 cm uzunluğundadır. Karınca ve küçük böcekleri yiyerek beslenirler. Toprak altından tehlike durumu yada avlanmak için çıkarlar. Kendilerini tehlikede hissettikleri zaman iğnesini rahatsız eden canlıya batırırlar. Kaygan bir yapıları vardır ve insanlar yada diğer canlıların elinden kendini kaydırarak kaçarlar.

Ülkemizde hemen her bölgede yaşarlar. Karadeniz’de daha fazla yaşarlar, sebebi ise Karadeniz’in daha yeşil ve ormanlık olmasından. Diğer bir çok yılan gibi Eylül ayından Nisan ayına kadar kış uykusuna yatarlar. Dişiler bir defada 5-10 arası yumurta yaparlar.

 

Sponsorlu Bağlantılar