Komar çiçeği diğer ismiyle Orman Gülü çiçeği genellikle Karadeniz bölgesinde ormanlarda yetişen bir çiçek türdür. Komar çiçeğinden üretilen bal çok değerli ve kıymetli bir baldır. Özellikle Anzer Balı Komar çiçeğinden üretildiği için bu denli kıymetlidir.

1 metre boylarındaki kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaç türünün çiçeği olan Komar çiçeğinin mor, sarı ve beyaz renkli çeşitleri vardır. İlkbaharda çiçek açmaya başlayan ağaçlara Karadeniz’de fazlasıyla rastlanmakla birlikte başka illerde de rastlanabilmektedir.

Arıların sarı komar çiçeğinin özlerinden yaptıkları bala deli bal ismi verilmektedir çünkü baldan yiyen kişilerde baş dönmesi, tansiyon düşmesi yada bayılma gibi etkileri görülebilmektedir. Karadeniz arılarının çok sevdiği bu çiçek dozunda kullanıldığı zaman çok faydalı bir bitki türüdür. Komar çiçeğinden üretilen bal çok az bulunmakta ve fiyatı epeyce yüksek olmaktadır. Bir kaşıktan fazla tüketilmemesi gereken bal tam bir şifa kaynağıdır.

Komar çiçeğinin diğer faydaları ise şu şekildedir; Romatizmal ağrıların giderilmesi, egzama, mantar, yara, iltihap gibi deri sorunlarının tedavisi, idrar söktürücü  ve ağrı kesici etkisi vardır. Lapa olarak kullanımı yada kurutulmuş yapraklarının kaynatılarak kullanımı vardır. Zehirli bir çiçek olduğu için kullanımı mutlaka çok az ve bilinen kişilerce uygulanmalıdır.