Sponsorlu Bağlantılar

Kimyasal Gübre ile Hayvansal Gübre Mukayesesi

  1. Kimyasal gübre, az zahmetli ve pratiktir. Hayvansal gübre emek ve zaman ister.
  2. Kimyasal gübre pahalıdır, hayvansal gübre ucuzdur.
  3. Kimyasal gübre, her yıl atılır, hayvan gübresi, 3-4 sene tarlayı güçlü tutar.
  4. Kimyasal gübre meyve ve sebzeleri hormon kadar olmasa da hızlı ve çok büyütür. Doğal gübre hakkıyla yapılırsa; Meyve ve sebzeyi büyütür, sıkılaştırır ve lezzet verir.
  5. Kimyasal gübre ve hormonla yetişen meyve ve sebzeler çabuk bozulur. Bu bozulmayı önlemek amacıyla uzun süre dayanıklı sebze elde etmek için, akrep geni aşılanmış tohumlar üretilmektedir. Hayvansal gübreyle üretilen meyve ve sebzeler lezzetli olduğu gibi sıkıcadır. Çabuk bozulmaz, uzun süre dayanır. Şu anda Manisa Akhisar’da zeytin üreticileri hayvansal gübreye dönmeye başlamıştır. Çünkü hayvansal gübre ile üretilen zeytinlerin daha sıkı, daha dayanıklı olduğu tespit edilmiştir. Hipokrat “Her çok, tabi olanı bozar” demiştir. Çok çabuk büyüyen, çok kolay elde edilen ürünlerin çok çabuk bozulması normaldir.
  6. Doğal gübrelerden ek gelir olarak bio-gaz elde edilebilir.

 

  1. Kimyasal gübreler suları, meyve ve sebzeleri kirletmektedir. Nitratlı gübreler kansere neden olmaktadır. Nitrat; meyvelerle sebzelerle ve içtiğimiz sularla bizi kansere götürmektedir. Doğal gübreler doğa dostudur. Eğer bir yıl bekletilirse: Zararlı bakteri bulunmazsa, sağlığımızı ve çevremizi korur.
  2. Amonyumlu ve nitratlı gübreler toprağı çoraklaştırmaktadır. Doğal gübreler toprağı gençleştirmekte, verimliliğini artırmakta ayrıca topraktaki faydalı canlıların oranını da arttırmaktadır.
  1. Kimyasal gübreler farklı farklıdır. Atılan gübrenin kimyasal yapısına göre toprağı zenginleştirir. Hayvan gübresi ise hayvan gübresinin kimyasal yapısı zengin olduğundan toprağı kimyasal olarak da çok zenginleştirir.
  2. Kimyasal gübre fabrikaları, havayı çok kirletmektedir. Bulunduğu yörenin canlılarını zehirlemekte ve ekolojik dengesini bozmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar