Sponsorlu Bağlantılar

Doğada serbest olarak bulunmayan her şey kanser yapıcı, doğa metazoriyi kabul etmiyor. Metazorik (zorlamayla) yapılan gen değişikliklerini de kabul etmiyor. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz çoğu şeyler ve nefes aldığımız hava kanserojen.

Biz henüz bilinçlenme ve doğallığa geçiş sürecindeyiz. Özellikle şehir hayatında herşeyin doğalını, tabiisini bulmamız çok zor.

Kanserden nasıl korunabiliriz, bir çay olsada içsek, bir macun olsada yesek, bir yemek olsada yesek, diyenlere;

1) 300 gr. öğütülmüş çörek otu (Nigella Sativum), 1 kg balla karıştırılır. Hergün sabah 1 tatlı kaşığı, aksam 1 tatlı kaşığı aç karına yenmeye devam edilirse: Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Oksitan ve kanserojen maddelerinin dışarı atılmasını sağlar.
Böbrekleri çalıştırır. Safra akışını düzenler, soğuk algınlığına karşı korur. İyi bir koruyucu hekimdir.

2) Haftada 1-2 defa sarımsak yenmeye devam edilir, sulu yemekler pişirilirken yemeğe sarımsak atılır, cacıklara sarımsak atılır. Sarımsağın kansere karşı faydalı olduğu üniversite çalışmalarıyla belirtilmiştir.
Sarımsak ve soğanı aynı anda yemek gıda uyuşmazlığı yapar. Sarımsak ve soğanı çok aşırı
yemek kanı yakar, vücudda kararmalar ve sirpence (şark çıbanı) çıkmasına sebep olur.

3) Karalahana kavurması, dolması, sulu yemeği yapılıp yenir, karalahana yapılmadan önce hafif haşlanıp, suyu dökülmektedir. Bu su dökülmeyip balla tatlandırılarak içilmelidir.

4) Isırgan yemekleri, çorbası, çayı yapılıp yenir, içilir, 300 gr. Isırgan yaprağı öğütülüp, 1 kg balla tatlandırılıp yenebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

5) Turp, şalgam, havuç salataları yapılıp yenir.

6) Kekik, yavşan, civanperçemi, papatya, adaçayı, biberiye, ardıç tohumu, gibi çaylar, siyah çaylara tercih edilir, desek çay üreticileri bize kızmaz inşallah.

7) Kuşburnu, böğürtlen, ahududu, hormonsuz üzüm
hurma, gilaburu, kara yemiş, dut, incir, marmelat, reçel ve kuru yemişleri yenir.

8) Hünnap ve iğde yenir
9) Klasik, yoğurt yenir.
10) Elma, armut, ayva yenir.
11) Ceviz yaprağı, zeytin yaprağı, fındık yaprağı gibi
yağlı bitkilerin yaprakları kolestrole ve kansere faydalıdır.
12) 100 gr kara helile, 100 gr sarı helile, 100 gr zencefil, öğütülüp, 1 kg balla macun yapılarak 1’er tatlı kaşığı yenir.
13) Yemeklerde zeytinyağı kullanılır.
14) Hazır çorba yerine, tarhana çorbası ve un çorbası yenir.
15) Yabani hindiba, eşek marulu, labada, semiz otu gibi salatası yapılabilen otlar salata yapılıp yenir.
16) Akgünlük sakızı, siyah kuru üzümle beraber yenir.
17) Dış temizliğine önem verilir. Dişler günde 10-20 kere misvakla (Salvadora persica) fırçalanır, diş fırçası, diş ipi v.s. ile dişler temizlenir.
18) Cörek otu, anti kanserojen ve bağışıklı sistemini kuvvetlendirdiği için her gün 4 gr. yenirse kansere karşı vücudumuzu korur.
19) Kansere karşı koruyucu olduğu ve bazı kanser
mikroplarını öldürdüğü bilimsel olarak da tespit edilen sarımsak, binlerce yıldır insanlara şifa dağıtmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Not : Isırgan otu, Anadolu’da bol miktarda yetişir. Pis derelerde yetisen ısırganlar faydadan çok zarar verir. Isırgan yemekleri ve çorbası yapılır. Isırganın kansere iyi geldiğine dair bilimsel bir veri yok.

Trabzon Hurması Bağırsak Kanserini Önlüyor

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat
Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, anti kanserojen madde ve A vitamini bakımından oldukça zengin olan Trabzon hurmasının bağırsak kanserini ve gece körlüğünü önlediğini söyledi. Ordu’nun Ünye İlçesi’nde düzenlenen “Trabzon hurması yetiştirme ve pazarlama” konulu sempozyuma katılan Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, Trabzon hurmasının antikanserojen özelliğe sahip olduğunu ve yaş meyvelerin yüzde 80’inden daha fazla A vitamini içerdiğini ifade etti.

Kanser Nedir? Kanser Neden Olur? Kanserden Nasıl Kurtuluruz?

Sponsorlu Bağlantılar