Sponsorlu Bağlantılar
Kafur, kafur ağacının özünden elde edilen bir maddedir. Kafur ağacı yaz-kış yapraklarını dökmeden yeşil kalan, ömrü 1000-2000 yıl arasında değişen tropikal bir ağaç türüdür. Kafur ağacının gövdesinden kesilen parçalardan kafur yağı elde edilir. Gövde ve dallarında su destilasyonu yapılarak kafur yağı kristalleştirilir. Kristal hale gelen kafur tabletler halinde satışa sunulur. Beyaz renkli, keskin kokulu organik bir yağ olan kafurdan bir çok krem, merhem yapılmaktadır. Kafur alternatif tıpta bir çok farklı sorunun tedavisinde kullanılmaktadır.
Kafurun Faydaları ve Kullanım Alanları
- Kafur bilinen en iyi ağrı kesicilerden birisidir. Kas ağrıları ve eklem ağrılarının giderilmesinde kafur yağından faydalanılır. Ayrıca diş ağrısı çekenler ağrıyan diş üzerine bir miktar kafur koyarsa diş ağrısında azalma olur.
- Akne, sivilce ve egzama gibi deri hastalıklarında kafur çok faydalıdır. Deri üzerindeki sivilce lekelerini gidermeye yardımcıdır.
- Üst solunum yolu hastalıklarının tümünde kafur faydalıdır. Sinüzit, bronşit, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda kafur kullanılırsa fayda sağlar.
- Kafur iyi bir uçucu yağ olduğu için keskin bir kokuya ve tada sahiptir. Böceklere ve güvelere karşı kafur kullanılırsa elbise, çarşaf, yorgan gibi yerlerde güvelenme sorunu yaşanmaz.
- Derideki çatlak, ezilme, yara gibi yerlere kafur merhemi yapılıp sürülürse fayda sağlar.
- Kan ve dolaşım yolu hastalıklarında yine kafur kullanılır.
- Kafur çayı içmek veya kafuru koklamak kişiyi dinç ve uyanık tutar.
- Kafur kötü kokuların engellenmesini de sağlar.
Kafur bir çok faydası olan bir bitkidir ancak kontrollü ve dozunda kullanılması gerekir. Kafur fazla miktarda kullanılırsa kusma, yüksek tansiyon, şuur kaybı gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
Sponsorlu Bağlantılar