Sponsorlu Bağlantılar

Subkoriyonik kanama rahim çeperi ile koriyon (fetüsün en dışta, rahim tarafında bulunan membranı) arasında veya plasentanın altında kan birikmesi anlamına gelir ve çoğu kez fark edilebilir bir lekelenme ya da kanamaya neden olmaz. Vakaların büyük çoğunluğunda, subkoriyonik kanama görülen kadınlar hamileliklerini tamamen sağlıklı bir şekilde sürdürürler. Fakat plasentanın altında oluşan kanma ve pıhtılar çok büyüyecek olursa sorun yaratabileceklerinden, tüm subkoriyonik kanamalar gözlem altına alınır  ve takip edilir.

Tüm hamileliklerin yaklaşık yüzde 1’inde subkoriyonik kanama görülür. İlk trimesterde kanama geçiren kadınlardan yüzde 20′ sinde kanamanın nedeninin subkoriyonik kanama olduğu saptanır.

Belirtileri Ve Semptomları Nelerdir?

 

  • Lekelenme yada kanama, özellikle ilk trimesterde, bir subkoriyonik kanama belirtisi olabilir. Fakat subkoriyonik kanamaların çoğu herhangi bir fark edilebilir belirti ya da semptom olmaksızın ultrason taramasında ortaya çıkar.
  • Böyle bir durumda lekelenme yada kanama yaşarsanız doktorunuzu arayın, gerçekten bir subkoriyonik kanama olup olmadığını, varsa ne büyüklükte ve nerede olduğunu görmek için ultrasona girmeniz istenebilir.

Dış Gebelik Nedir? Belirtileri Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar