Sponsorlu Bağlantılar

Genetik Mühendisliğinin Avantajları Nelerdir?

1. Daha hızlı bir büyüme oranı sağlar.
Genetik mühendislik, bitkilerin veya hayvanların, olgunluklarının daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için değiştirilmesine izin verir. Mühendislik bu olgunluğun genetik değişiklikler olmadan da uygun olan normal büyüme koşullarının dışında gerçekleşmesine izin verebilir. Daha yüksek sıcaklık seviyeleri veya daha düşük ışık seviyeleri olsa bile, bu koşullarda neyin yetiştirilebileceğini genişletmek mümkün olur.

2. Uzatılmış bir yaşam oluşturabilir.
Genetik modifikasyon, organizmanın ölümünün yaygın biçimlerine direnç oluşturmaya yardımcı olabilir. Haşere direnci bitkilerin genetik profillerine dahil edilebilir, böylece başka katkı maddeleri olmadan bir mahsul olarak olgunlaşabilirler. Hayvanlar, cinsi veya türü etkileyebilecek genel sağlık sorunlarının risklerini azaltmak için genetik profillerini değiştirebilir. Bu, her organizma için uzatılmış bir kullanım ömrü potansiyeli yaratır.

3. Özel özellikler geliştirilebilir.
Bitkiler ve hayvanlar, kullanımı veya tüketilmelerini daha cazip hale getirebilecek genetik mühendislikle geliştirilen özel özelliklere sahip olabilir. Daha geniş bir ürün yelpazesi üretmek için farklı renkler yaratılabilir. Hayvanlar daha fazla süt üretmek, daha fazla kas dokusu geliştirmek veya daha geniş bir kumaş yelpazesi oluşturulabilmesi için farklı katlar üretmek üzere modifiye edilebilir.

4. Yeni ürünler oluşturulabilir.
Genetik mühendisliği ile birlikte farklı profiller eklenerek veya birleştirilerek yeni ürünler oluşturulabilir. Buna bir örnek, patates gibi özel bir ürün almak ve kcal başına genetik mühendisliği olmadan daha fazla besin üretebilecek şekilde profilini değiştirmek. Bu, daha fazla insanın gıdaya erişimi kısıtlı olsa bile, besleyici olarak ihtiyaç duydukları şeyi elde etmelerini mümkün kılar ve bu da küresel gıda güvensizliğini potansiyel olarak azaltabilir.

5. Daha fazla verim üretilebilir.
Genetik mühendisliği, bitki veya hayvanların özelliklerini de değiştirebilir, böylece bitki başına daha fazla verim üretebilirler. Ağaç başına daha fazla meyve üretilebilir, bu da daha fazla gıda arzı ve bir çiftçi için daha fazla kazanç sağlar. Aynı zamanda, modifiye organizmaların birçok yolla kullanılması potansiyeli yaratır, çünkü daha büyük bir verim vardır. Örneğin, değiştirilmiş mısır, hayvan yemi, etanol veya insan tüketimi için daha büyük koçanlar gibi özel amaçlar için kullanılabilir.

6. Yerel su teminindeki riskler azaltılır.
Çiftçilerin ve yetiştiricilerin, genetik mühendislik nedeniyle tarlalarına çok fazla böcek ilacı ya da herbisit uygulamasına gerek duymadıkları için toprağa daha az uygulama yapılması gerekir. Bu, yerel havzayı korur ve ihtiyaç duyulan verimi ve karlılığı riske atmadan meydana gelebilecek olumsuz bir olay riskini azaltır.

Sponsorlu Bağlantılar

7. Binlerce yıldır uygulanmakta olan bilimsel bir uygulamadır.
Geçmişteki insanlar, bir laboratuvardaki bir bitkinin veya hayvanın DNA’sını doğrudan değiştirememiş olabilir, ancak yine de seçici üreme ve çapraz türler veya çapraz üreme yoluyla genetik mühendisliği uygulamışlardır. İnsanlar belirli özellikleri tespit eder, benzer özelliklere sahip diğer bitkileri veya hayvanları arar ve daha sonra belirli bir sonuç elde etmek için onları bir araya getirir. Genetik mühendisliği sadece bu süreci hızlandırır ve daha düzenli bir sonuç elde edilmesini öngörebilir.

Sponsorlu Bağlantılar