Sponsorlu Bağlantılar
Bitki kök, gövde, yaprak ve çiçek gibi farklı kısımları olan canlı bir organizmadır. Bunlar arasında, çiçek güzelliği ve kokusundan dolayı bir bitkinin en çekici kısmıdır. Çiçekler doğayı renkli ve hoş kılar. Süslemeler, kültürümüzü sembolize etmek, duygular vb. Gibi çeşitli amaçlar için kullanıyoruz. Ayrıca çiçek bir bitkinin üreme birimidir.
Çiçeğin Bölümleri
Çiçek bitkilerde önemli bir işlev görür. Üreme kısmı olarak, bir bitki türünün üreme adı verilen süreçle devam etmesini sağlar . Çiçekler sadece üremenin bir parçası değil aynı zamanda diğer canlılar için bir besin kaynağıdır. Zengin bir nektar kaynağıdır.
Çiçekler tamamlanmış veya eksik olabilir. Komple çiçek şunlardan oluşur:
Yaprakları: Arıları, böcekleri ve kuşları kendine çeken parlak renkli kısımdır. Yaprakların rengi bitkiden bitkiye değişir; bazıları açık, bazıları soluk renklidir. Böylece, yaprakları bir çiçekten diğerinden ayırmamıza yardımcı olur.
Sepals: Sepal, yükselen tomurcukları korumak için yaprakların altındaki yeşil renkli kısımdır . Bazı çiçekler yaprakları sepals ile kaynaşmışdır ancak bazılarının yaprakları sepals ile kaynaşmamıştır.
Ercik : Bu erkek üreme organıdır ve iki kısımdan oluşur: genellikle sarı olan anter ve filament. Anter, polen üreten ve depolayan, kesecik ise anteni destekleyen bir kesedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Pistil: Bu çiçeklerin en iç kısmıdır. Bir çiçeğin dişi üreme organı topluca pistil olarak bilinen stigma, stil ve yumurtalık olmak üzere üç bölümden oluşur. Stigma en üst kısmıdır; Stigmayı yumurtalığa bağlayan uzun tüp şeklidir. Yumurtalıkta çok sayıda yumurta var. Tohum oluşumunun gerçekleştiği bitkinin bir parçasıdır .
Farklı bitkilerde, yaprakları, sepals, stamen ve pistil sayısı değişebilir. Ayrıca, tüm bu parçalar tüm bitkilerde bulunmayabilir. Buna dayanarak, çiçeğin tamamlanmış mı yoksa eksik mi olduğuna karar verebiliriz. Mevcut parçalara bağlı olarak çiçekler ya erkek ya da kadın ya da her ikisidir.
Sponsorlu Bağlantılar