Sponsorlu Bağlantılar
Hepimizin bilmek istediği soru: Aloe Vera nedir? Aloe Vera kaktüs benzeri, “harikulade bitki” olarak tanımlanan kısa saplı bir çalıdır. Yaprakları sulu, dik ve kalındır. Günümüzde kullanılan birçok ürün, bitkinin yapraklarından elde edilen jelden yapılır. Kökleri toprağa yatay şekilde yayılmaktadır. Çiçekleri ev dekorasyonunda önemli yer tutar. Aloe Vera, son birkaç yıl içinde birçok bilimsel araştırmaya konu olmuştur.
Aloe vera alternatif tıbbın öncüsü haline gelerek, sağlığını korumak isteyen birçok kişiye doğal seçenek sunmaktadır. Sağlığa olan yararları uzun süre araştırılan Aloe Vera ilk olarak 6,000 yıl önce Mısır’da yapılan taş oymalar içinde karşımıza çıkıyor. Aloe, firavunlar ile birlikte öbür dünyaya bir armağan olarak gömüldüğü için, Mısırlılar bu bitkiyi “ölümsüzlük bitkisi” olarak isimlendirdiler. Son araştırmalar, aloe’nin birçok hastalıkla savaşma ve onları öldürme özelliğini doğrulamıştır. Böylece Aloe Vera bize daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam hediye etmiştir.
Aloe Vera Tıbbi Kullanım Alanları
Aloe vera’nın yaprakları geniş çaplı tıbbi kullanım alanına sahiptir. Kalın yapraklarının içinde şeffaf jel üreten aloe vera, yaraları iyileştirmek için ve sedef hastalığını (kırmızı lekelerle karakterize bir deri hastalığı) tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca soğuk ve sıcak yanıklar da ağrıları hafifleterek iyileşme oranını arttırır. Bu jel kozmetik alanda akne ve yara izleri temizleyen ürünlerde kullanılır. Son zamanlarda, diyabet, epilepsi ve astım da aloe vera’nın tedaviye yardımcı olabileceği tıbbi koşullar listesine eklenmiştir. Ağızdan alındığında, bu jelin ilginç faydalarını görebilirsiniz. Araştırmalar, tip II diyabet hastalarında Aloe Vera bitkisinin, kolesterol ve kan şekeri düzeylerinin düşürülmesinde etkili rol oynayabileceğini göstermektedir. Ayrıca, sıkma meyve sularına karıştırılarak da tüketilebilir.
Yaprakların diğer kısmı, jeli çevreleyen yeşil dış tabakadır. Bu jel meyve sularında ve ağızdan alınan bitkisel ilaçlarda kullanılır. Tadı acı ve sarı renkte olan jel kurutularak müshil olarak kullanılabilir. Her ne kadar sindirim sağlığına yardımcı olma yeteneğine sahip olsa da, diğer ilaçlarla etkileşime girebileceğinden, hamile veya emziren kadınlar tarafından alınmaması gerekir. Ne olursa olsun, aloe vera çok ekonomik ve faydalı bir bitki olarak kendini kanıtlamıştır.
Aloe Vera Tıbbi Faydaları Nelerdir?
Aloe vera’nın sağlık dünyasında çok popüler olma becerisine sahip. Böylesine küçük bir bitkinin çok çeşitli tıbbi koşulları kapsaması araştırmacıları şaşırtan diğer etkendir. İçerisinde 200’den fazla besin maddesi barındırır. İçerdiği mineraller – vitaminler, A, C, E, folik asit, kalsiyum, krom, çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, demir, bakır, CL kolesterol (kandaki yağları azaltır) ve antioksidanlar vb. neden Aloe Vera bitkisinin bu kadar güçlü olduğunu bizlere gösterir.
Sponsorlu Bağlantılar
Aloe Vera Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Geleneksel Hint tıbbında kabızlık, cilt hastalıkları, solucan istilası ve enfeksiyonlar için doğal bir ilaç olarak kullanılır. Çin tıbbında ise genellikle mantar hastalıklarının tedavisinde önerilmektedir. Batı dünyasında kozmetik, ilaç ve gıda endüstrilerinde yaygın bir kullanım alanı bulmuştur.
Ayrıca, astım, mide ülserleri, diyabet ve radyasyon tedavisinde yan etkileri yatıştırmak için doğal bir ilaç olarak kullanılır. Aloe lateksi doğal olarak depresyon, kabızlık, astım ve diyabet tedavisinde kullanılır.
Aloe, yaraları iyileştiren, yanık veya deri döküntülerini tedavi eden birçok topikal merhemde bulunabilir. Cildi yumuşatma özelliği sayesinde, güneş koruyucuları ve el losyonlarında yaygın olarak kullanılır. Ayrıca kozmetik, yiyecek ve el sabunlarında da Aloe Vera bitkisine rastlayabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
İster müshil, ister güneş yanıklarını hafifletmek için bir merhem veya mutfağınızı süslemek için bir bitki olarak kullanın, aloe vera’yı toplayın ve faydalarından yararlanın.
Sponsorlu Bağlantılar