Peygamber devesi ülkemizde bir çok kırsal alanda görülen bir böcek türüdür. Sıcak ve kurak bölgelerde yaşamaktadırlar ve kendinden daha küçük böceklerle ve sineklerle beslenirler. Bazı durumlarda kendi türlerini yedikleri de görülmüştür. Vücut yapıları uzun ve incedir. Yeşil renkli, iri gözlü ve çok iyi kamuflaj yeteneğine sahip böceklerdir. Bir yaprağa, bazen kuru bir dala benzemek onlar için çok basittir. Boyları ortalama 6-12 cm arasındadır.
Dişileri erkeklere göre daha iri yapıdadır. Dişilerinde seksüel yamyamlık görülebilmektedir. Çiftleşme esnasında bazı dişi peygamber devesi erkeğin kafasını ve kollarını koparıp yiyebilir. Kafası kopan erkek peygamber devesinin çiftleşme özelliğini sürdürebilmektedir ve dişi peygamber devesi döllenmesini tamamlayabilir. Döllenme sonrasında 200 yumurta bırakırlar.
En çok merak edilen konu ise isminin neden peygamber devesi olduğudur. Peygamber develerinin 2 anteni, 2 ön ayağı, 2 arka ayağı bulunmaktadır ve beslenmeleri esnasında ön ayaklarını kaldırırlar ve dua eder gibi bir görüntü oluşur. Bu sebeple bu böceğe peygamber devesi ismi verilmiştir. Ömürleri kısa olan bu böcekler ortalama 4-6 ay yaşamaktadırlar.