Tüm canlılar kış için önceden hazırlıklar yapar ve zorlu kış ayını en iyi şekilde atlatmaya çalışır. Bitkiler yapraklarını döker ve yazı bekler, insanlar kış için kömür, odun alır kalın kıyafetler giyer. Hayvanlar ise farklı farklı yöntemler kullanarak kışa hazırlık yaparlar. Kimileri kış uykusuna yatar kimileri sıcak bölgelere göç ederler. Alaska kurbağası ise çok ilginç bir şekilde kışın dondurucu soğuklarda vücudu buz tutarak yaşamsal faaliyetleri durur ve baharın gelmesi havanın ısınması ile çözünerek tekrar yaşamsal faaliyetlerini sürdürür. Bu durum her ne kadar bize ilginç gelse de bilimsel olarak mümkün ve gerçekleşiyor.

Alaska ağaç kurbağasının vücudunun % 65’i sudur. Soğuk havalarda vücudundaki su donar ve kalbi atmaz, nefes almaz. Ancak hücreleri yaşamaya devam eder, bunun sebebi vücudundaki bazı kimyasallardır. Salgıladığı kimyasal sayesinde hücrelerinin donma noktası düşer ve bedeni donsa bile hücreleri yaşamaya devam eder. Havaların ısınması ile birlikte kurbağanın vücudunda içten dışa doğru bir çözünme başlar, vücudundaki su erir. Kan dolaşımı başlar ve kurbağanın kalbi atarak nefes almaya başlar. Tüm vücudu çözünen kurbağa kaldığı yerden tekrar hayatına devam eder.

Alaska ağaç kurbağasının bu özelliği tıp alanında organ nakli konusuna ışık tutmaya başlamaktadır. Son 50 yıldır sperm ve yumurtaların dondurulması tekniği de yine kurbağalardan esinlenilerek başlamıştır.