Sponsorlu Bağlantılar
İçinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük sorunlarından birisi çevre kirliliği ve beraberinde getirdiği hastalıklar ve sorunlardır hiç şüphesiz. Teknoloji hayatı kolaylaştırma konusunda çok ilerlemiş olsa da çevreye verilen zararı azaltma konusunda pek de iyi sonuçları olduğu söylenemez. Hayatımızın vazgeçilmezi arabalar, cep telefonları, tarım ilaçları, plastik atıklar, sanayi, deodorantlar, spreyler ve daha bir çok farklı madde çevreyi her gün kirletmektedir.
Çevre kirliliği; hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği olmak üzere 3 çeşittir. Bu kirliliklere bağlı olarak bir çok hastalık ortaya çıkmaktadır.
Hava kirliliği sonucu; toplumun büyük çoğunluğunda görülen astım, alerjik hastalıklar, nefes darlığı, kronik bronşit gibi rahatsızlıklar günden güne artmaktadır.
Su kirliliği sonucu; suların kirlenmesi hiç şüphesiz tüm canlılar için hayati tehlike taşımaktadır. Su içmeden hayatta kalabilmek mümkün değildir. Ancak kirli bir su içildiği zaman da hayatta kalmak ne yazık ki mümkün değildir. Suların kirlenmesi başta kolera hastalığı, tifo, ishal, dizanteri gibi bir çok ölümcül sonuçları olabilecek hastalıkları meydana getirir.
Toprak kirliliği sonucu; topraklar bir çok kimyasal, biyolojik atık ve tarım ilaçlarına maruz bırakılması sonucu kirlenmektedir. Toprakta yetişen sebze ve meyveler ile veya bitkiler ile beslenen hayvanların tüketilmesi sonucu bazı hastalıklar meydana gelir. Bunlar dizanteri, bağırsak solucanı ve zehirlenmeler meydana gelir.
Sponsorlu Bağlantılar